НОВИНИ

Диета според кръвната група

Лятото е толкова близо, че мечтите за плажа вече окупират почти цялото ни съзнание. Но това е и времето, в което се замисляме за някоя диета, която да ни помогне да се отървем от натрупаните няколко излишни килограма, особено след празниците и почивните дни.

За много дами обаче е трудно да намерят подходящ хранителен режим, който да може да се съчетае с ежедневието им. Повечето диети или се базират на чист глад, който е нездравословен, или те връзват за печката, защото няма какво да хапнеш навън и да отговаря на режима. Ние обаче ще ви предложим алтернатива – хранителен режим, в който можете да хапвате дори и навън и не е нужно на обяснявате на всички как сте на диета, когато седнете на ресторант. Режимът се базира на кръвната група и залага на това да препоръча храни, които се усвояват по-лесно от организма, но без да дава стриктни ограничение. Въпреки това резултатите са големи и не са свързани само със загубата на тегло – диетата според кръвната група освежава организма и ни помага да се чувстваме по-здрави и енергични.

Кръвна група 0 – Месояди

Предполага се, че кръвна група 0 е най-старата – на първите хора. Хората с тази кръвна група са универсални дарители и са наречени „месоядни“, тъй като трябва да се хранят предимно с животински протеини, умерено количество мазнини и да ограничат приема на въглехидрати. Ако сте от тази група, избягвайте бекона и гъшето месо. Ограничете млечните продукти и не яжте повече от 2-3 яйца на седмица.

В ресторанта: Всички меса и скара в ресторантите са идеален избор за вас с гарнитура от зеленчуци.

 

Кръвна група А – Вегетарианци

Прародителите на кръвна група А са били земеделци, консумиращи предимно вегетарианска храна. Поради растителния характер на генетичния им код, храната на хората с тази кръвна група трябва да бъде предимно растителна. Можете да хапвате птичи меса 2-3 пъти седмично.  Ограничете млечните продукти и маслото, яйцата са до 4 на седмица.

В ресторанта: Зеленчуци на BBQ с моцарела и песто сос, Домашен чипс, Зелена салата с хрупкаво пиле

 

 

 

Кръвна група В – Всеядни

Това е кръвната група на щастливците.  Тази кръвна група е по-малко специфична и хората от нея могат да се хранят разнообразно. С изключение на синьото сирене и рокфора всички останали млечни продукти, както и яйца могат свободно да се консумират.

В ресторанта: Всяка вкусотия, която ви е на сърце. Препоръчваме паста по избор със сушени манатарки, пиле и сушени домати, Пица Хавай, Свински каренца в сметанов сос

 

Кръвна група АВ – От всичко по малко

Това е най-младата кръвната група, възникнала преди около 2000 години. Хората от тази кръвна група са консуматори на смесена храна. Препоръчителните за вас меса са агнешкото, заешкото, пилешкото и пуешкото. Избягвайте останалите. Можете свободно да консумирате повечето млечни продукти, като избягвайте високомаслените. Консумирайте до 4бр. яйца на седмица.

В ресторанта:  Пиле капрезе, Бяла риба пане, Хрупкави пушени сиренца