Лятото е в разгара си и е време да помислим за вкусен, лесен и бърз начин да се разхладим в горещите дни. А какво по-вкусно от любимия ни сладолед? Готови сме да ти предложим свежи вариации, с които да се почувстваш като истински джелато майстор у дома. Да, точно така! Лесно ще забравиш пакетираните сладоледи от магазина, ако само опиташ да приготвиш нашите неустоими предложения.

Свежа ванилия

Класика в жанра е изкусителния ванилов сладолед, за който ви трябват едва няколко съставки: кондензирано мляко, бита сметана, ванилов екстракт и крема сирене за още по-богат вкус и фина консистенция. Разбираме първо сметаната, а после и останалите съставки в друг съд. Обединяваме ги и пресипваме в правоъгълна форма за кекс. Отгоре облепете със свежо фолио и оставете във фризера за минимум 8 часа. Сервирайте със свежи пресни плодове.

 

Шоколадова наслада

Друга любима комбинация е тази, създаваща наситения шоколадов сладолед. Отново използваме кондензирано мляко, сметана, но и течен шоколад. Първо разбираме сметаната, а после, в отделен съд и останалите съставки. Накрая смесваме заедно,  като можете да добавите и ядки или допълнително натрошен шоколад. Сервирайте в хрупкава фунийка или с натрошени бисквитки.

 

Плодово сорбе

Този тип сладолед е най-здравословният и се приготвя изключително лесно. Освен това, можем да използваме богатото изобилие от плодове на пазара. Сорбе може да се приготви от ягоди, малини, боровинки, банан, дори от диня, кокос или пъпеш. Експериментирайте на воля! Единственото, което трябва да направите, е да пасирате желания плод, да овкусите с мед или агаве и да сложите сместа във фризера. Воаля! Вашият свеж сладолед е готов!

 

За топинг на сладоледите можете да използвате класическите топинги или отново да заложите на приготвените у дома елементи. Даваме ви идея за топинг от мед, разтопен шоколад, кокосово масло или домашно сладко. За украса можете да използвате бисквитки, печени или сурови ядки или още плодове.

 

Да ви е сладко и свежо!