Пролетта е време да си подарим лекота, хармония и баланс. А какъв по-подходящ начин от сезонен детокс, който ще зареди тялото ни с нужната доза енергия?

Защо тялото ни има нужда от пролетен детокс?

През зимния сезон тялото има нужда от по-обилна и тежка храна и това неминуемо води до тежест, натрупване на излишни килограми и чувство за унилост. Със затоплянето на времето обаче, имаме нужда от повече енергия и тонус, искаме да сме здрави, да изглеждаме и да се чувстваме добре. Решението е детокс, с който да олекотим тялото и да се заредим с настроение за предстоящите пролетни дни.

Какво е детокс?

Детоксът не е прилагането на строги диети, изпадане в крайности и стрес за организма. Детоксът е носещо наслада пречистване, зареждане с енергия, постигане на резултати по естествен път. Процесът включва прием на много течности и обилна консумация на свежи сезонни храни. Така че тръгни с нагласата, че правиш нещо добро и здравословно за себе си, без излишен стрес и притеснение, глад и дискомфорт.

Чао, чао, токсини!

Знаеш ли, че натрупаните токсини са основна причина за:

– проблеми със съня

– чувство на слабост и умора

– кожни проблеми

и – още много други неприятни симптоми…

Нужни ли са още поводи да стартираме своя пролетен детокс?

ДА ЗАПОЧВАМЕ!

Успешни стъпки за твоя пролетен детокс:

  1. Прием на много течности

Приемът на поне 2 литра вода е задължителна първа стъпка за здравословното пречистване. Освен чиста вода, е добре да включиш в менюто си прясно изцедени сокове и билкови чайове. Всички те ще “измият” тялото ти от натрупаните токсини и ще дадат желания прилив на енергия през целия ден. Изобилният прием на течности има още една незаменима полза – подтиска апетита, а витамините във фрешовете работят изцяло в твоя полза. Започни деня с чаша вода с лимон и усети разликата!

2. Салати на корем

Пролетта прелива от свежи зеленчуци, от които да приготвим апетитни салати. Заложи на сезонните предложения като: спанак, зелена салата, репички, краставици и зелен лук. Гарнирай със свеж лимонен дресинг и сурови ядки и вечерята е готова. От сезонните плодове стават невероятни смутита и крем супи. Не пропускай да опиташ.

3. Не забравяй за плодовете

Круши, ябълки, малини, ягоди…малка част от плодовата пролетна градина във всеки магазин. Хапвай ги с кисело мляко сутрин или като следобеден снак.

4. Сънят е също толкова важен

Осигури си ползотворен сън всяка вечер, за да се радваш на енергия и лекота през целия ден.

5. Не заобикаляй тренировъчната зала

Движението е не по-малко важно в процеса на детоксикация. Раздвижи се постепенно по любимия ти начин – с тичане, танци или йога.

Пролетта е време за промяна! Осмели се да бъдеш своята най-добра версия! Ние, от Seni bar and dinner те подкрепяме по този пътс разнообразни сезонни предложения от най-свежите продукти!