Астрономическото лято вече настъпи и е време за любимите ни сезонни освежаващи храни и напитки.

Безспорно челната позиция в тази класация заема негово величество тараторът. Традиционната българска студена супа е идеалният избор за лек, но и засищащ обяд. Освен, че е адски вкусен, богатите му съставки оказват и ползотворно влияние на цялото ни тяло. Ето как:

Киселото мляко

Ползите от киселото мляко са стотици, но може би най-важнитеса: намаляване на стреса, регулиране на теглото, стомашен комфорт и лекота. Можем ли да искаме повече за лятото?

Краставицата

Този любим наш зеленчук е най-добрата опция за хидратация със своите цели 95% вода. Освен това, краставиците съдържат най-голямо количество антиоксиданти, които особено важни за набавяне в горещите дни. Подобно на киселото мляко, и свежите краставици са идеалният избор за регулиране на теглото през лятото.

Чесънът е задължителен компонент в наистина вкусния таратор. Освен, че внася характер в лятната супа, той действа особено благоприятно на имунната ни система.

Ако решите да добавите и щипка копър, няма да съжалявате. Той е богат източник на ВитаминиC, В1, В2, Е и още много други.

Орехите са финалният щрих за нашият летен еликсир. Те придават приятна хрупкавина, а в комбинация с киселото мляко, краставицата, чесъна и копъра, вкусът е направо божествен.

Тараторът е най-добрият начин да се хидратираме в летните дни и да подарим на тялото си витамините, от които се нуждае.

Не пропускай да опиташ нашата традиционна рецепта от понеделник до петък в НОВОТО ОБЕДНО МЕНЮ на SeniBar&dinner- Кючук Париж. Сервираме го идеално изстуден от 11:00 до 15:00 часа.

Senibar&dinnerКючук Париж

гр. Пловдив, ул. „Скопие“ 1Б

За резервации: 0886 63 94 44