НОВИНИ

Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер

Бъдни вечер е един от най-семейните празнични дни през годината. Ето защо подхождаме към него с особена почит и внимание към всеки детайл. Безспорно изготвянето на меню за 24 декември е сред приоритетите ни тези дни.

Екипът на SENI bar and dinner идва на помощ, за да ви даде традиционни и вкусни идеи за семейната вечеря.

Двете задължителни условия е ястията да са постни и да са нечетен брой – 7,9 или 11. А ето и нашите апетитни предложения:

  1. Содена питка

Хлябът заема почетно място на семейната трапеза. Именно затова започваме нашият списък от традиционната содена питка, която да разчупите и да раздадете, като започнете от най-възрастния на масата.

2. Салата от кисело зеле с червен пипер

Нарежете на ситно и овкусете със олио или зехтин и червен пипер.

3. Постни сармички

Класическо ястие за 24 декември са постни сармички. Изберете как да ги приготвите в зависимост от предпочитанията си – със зелеви или лозови листа.

4. Пълнени чушки с боб

Ако сте решили да сготвите сармички, не дублирайте ориза и в рецептата за пълнени чушки. Вместо него, можете да направите плънка от червен боб. Обещаваме ви, семейството ще остане очаровано от идеята ви.

5. Ошав

Най-класическият избор за десерт е ошавът, а приготвянето му е изключително лесен –  измийте добре и накиснете в студена вода 500 грама сушени плодове за половин денонощие. След това сварете в същата вода до омекване, Добавете 100 грама мед или захар и оставете да изстине. Сервирайте в дълбок порцеланов или стъклен съд.

Обогатете трапезата си със сурови ядки, свежи плодове, пуканки, печени ябълки или тиква.

Пожелаваме ви весели, уютни и споделени празнични дни!