Коледните и новогодишните празници са любимото време от годината за всички – споделяме съкровени моменти със семейството и приятелите, отделяме време за себе си, подготвяме желани изненади и не на последно място, се отпускаме, за да хапнем и пийнем обилно от празничните трапези.

Именно по това време на годината, здравословните ни хранителни навици остават на заден план.  След края на еуфорията обаче, често имаме усещането за тежест и дискомфорт от натрупаните няколко килограма през изминалата седмица.

Ето защо, е време отново да се погрижим за себе си, да почувстваме лекотата и свободата на движение, с които сме свикнали.

Стъпка 1: Постепенно олекотете режима си на хранене

Никога крайностите не са здравословни, особено що се отнася до храненето. Представете си шока, който тялото ви ще изпита ако след празничното многообразие се хвърлите на първата диета.

По-доброто, което можете да направите за себе си и за тялото си е, да замените тежките мазни храни със свежи сезонни салатки, свинското месо да отстъпи място на рибата, да наблегнете на сочните плодове, вместо коледния калоричен десерт.

Стъпка 2: Движете се

Освен, че наблягаме на хапването по време на коледните и новогодишни празници, често забравяме за задължителните крачки на ден. След като сме се поглезили обаче, време да се захващаме отново за работа. Не забравяйте, тялото ви, ще е благодарно.

Ако не сте готови да се завърнете с бодра стъпка във фитнес залата и да продължите изградения си режим, дайте си време. Започнете с леки разходки, като всеки ден увеличавайте времето за ходене.

В комбинация с по-лекото хапване, гарантираме ви, че няма да усетите плавния преход, с който отново ще се почувствате себе си.

Стъпка 3: Открийте баланса

Не на последно място, не чакайте до следващия декември, за да отделите време на себе си и близките си. Хранете се добре, спортувайте, но и се зареждайте с положителни емоции от срещата с любимите си. В Seni bar&dinner ви посрещаме с уютна обстановка, прясна и разхообразна храна за всеки вкус, за да се наслаждавате на всеки момент в компанията на най-специалните хора!