Съвсем скоро летните жеги ще ни застигнат и ще започнем да търсим най-утоляващи жаждата ни студени напитки. Това ни вдъхнови да отличим най-добрите напълно натурални начини да се хидратираме през лятото.

Безспорно най-добрият избор, който можем да направим е да приемаме по минимум 2 литра чиста вода на ден. Но ако искаме да разнообразим с нещо друго вкусно и полезно, нека изборът ни да са…прясно приготвените сокове от сезонни плодове и зеленчуци!

Точно така! Фрешовете безспорно са един от най-добрите избори, които можем да направим това лято. Защо е така?

Летните плодове и зеленчуци преливат от витамини и полезни вещества. Освен това, прясно изцеденият сок засища както стомаха, така и небцето ни със свежия си вкус и аромат.

Ето няколко идеи за прясно изцеден сок и неговите ползи:

  1. Фреш от портокал

Любимият фреш портокал заема челното място в нашата класация и това не е случайно – портокалите са богати на Витамин C, зареждат ни с енергия и тонус и са чудесен начин да започнем деня си.

2. Фреш от лимон

Следва сокът на току-що изстискан лимон – той успешно ще ни помогне да изхвърлим излишните токсини, ще ни освежи в средата на горещия ден и ще регулира апетита и килограмите ни. Ако фрешът от лимон ви се струва твърде концентриран и киселинността му не ви понася, опитайте да го разредите със студена чаша изворна или естествено газирана вода.

3. Фреш от диня

Ако свежестта на лятото си имаше име, то определено щеше да е „Диня“. Бърз и лесен начин да утолите жаждата си е да блендирате парче диня, като премахнем корите и добавим стръкче мента. Опитайте! Няма да съжалявате.

4. Сок от краставица

Няма как да подминем пресният сок от краставица – съставена от 98% вода, тя е винаги подходящата опция за освежаване. Можете да комбинирате успешно с тиквичка, магданоз и грейпфрут, морков или целина.

5. Сок от летни домати

Завършваме нашата класация с нещо наистина любимо –сок от добре изстудени летни домати. Той е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали в организма ни. Опитайте в комбинация със морков и селъри, босилек, сол и черен пипер или с лимонов сок.

Екипът на Seni bar&dinner ви пожелава свежо и прохладно лято
и ви напомня, че можете да се насладите на любимите си прясно изцедени сезонни фрешове
в зелените ни градини.