НОВИНИ

Изобилието на пролетта – топ сезонни храни

След броени дни очакваме официалното настъпване на пролетното равноденствие – безспорният знак, че пролетта вече е тук.

А със затоплянето на времето, нашето тяло започва да изпитва нужда от по-леки храни, богати на витамини и ценни вещества, продукти, които да ни подаряват чувство на лекота и свежест.

Това търсене ни вдъхнови да ви дадем идеи за топ сезонните храни, с които да се заредите отсега.

  1. Маруля

Най-популярната пролетна салата е именно с основа от свежа маруля. Освен, че е невероятно свежа и вкусна, марулята крие изключителни ползи, а освен това е и ниско калорична, което я прави перфектният избор за пролетното пречистване.

2. Репички

Няма как да подминем и любимите репички, особено когато си отиват толкова много със зелената салата. Те съдържат малко въглехидрати и много фибри, витамин С, калций и магнезий.

3. Спанак

Продължаваме на зелена вълна. Няма по-подходящ момент да заложите на салатките със спанак. Сезонният зеленчук съдържа цяла вселена от полезни вещества и може да се хапва както в сурово състояние, така и като перфектна добавка към любимия омлет или в плънката за следващата домашна баница.

4. Зелен лук

Често подценяван, зеленият лук също прелива от витамини и полезни вещества. Ако го избягвате, заради специфичния дъх след консумация, просто хапнете след това печени орехи, коричка хляб с олио или парченце лимон и неприятното чувство ще остане в миналото.

5. Ягоди, ябълки и череши

Завършваме нашата класация с няколко любими сезонни плодове, с които природата ни подслажда през пролетта.

Те са богати на антиоксиданти и определено са подходящи за вашия олекотяващ режим.

Съветваме ви да избирате своите пролетни плодове и зеленчуци от пазарите, където ще откриете домашно отглеждани продукти, чиито автентичен вкус не може да се обърка.

Ако искате да се насладите на класическите и авторски рецепти с любимите ви сезонни плодове и зеленчуци, не пропускайте да ни дойдете на гости в Seni bar&dinner. Подготвили сме ви любими свежи предложения за обяд и за вечеря!

За резервации:

𝟬𝟴𝟴𝟲 𝟲𝟯 𝟵𝟰 𝟰𝟰 – 𝗦𝗲𝗻𝗶 𝗯𝗮𝗿&𝗱𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 – кв. Кючук Париж, ул. „Скопие“ 1Б
𝟎𝟴𝟵𝟳 𝟬𝟱 𝟱𝟬 𝟱𝟯 – 𝗦𝗲𝗻𝗶 𝗯𝗮𝗿&𝗱𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 – кв. Смирненски, ул. „Вечерница“ 1А