seni foodНОВИНИ

Тайната на истински вкусната италианска пица

Пицата е приета като най-интернационалното ястие. Някои хора смятат, че това се дължи на специалния италианска усет за приготвяне на храна. Други твърдят, че магията се крие в подбора на свежи продукти. А трети – че винаги може да се използва фантазия за съчетаване на различни съставки и получаване на уникален вкус. Ние от SENI също имаме няколко малки тайни при приготвяне на нашите пици, които искаме да ви разкрием, за да може и вие самите да ги приготвите вкъщи.

Всяка добра пица започва от правилния подбор на продукти. Първо трябва да изберете италианско брашно, което е предназначено специално за приготвяне на подобен тип изделия. Следва умесването на тестото и разточването му изцяло на ръка. Не трябва да го правите напълно равно и гладко, а задължително да оставете леки ръбчета по края.  Важно е да печете в изключително гореща фурна за много кратко време (около 10 минути), за да се постигне перфектна кора, която е хрупкава отвън, но лека и пухкава отвътре. За дресинг използвайте приготвен от вас пресен доматен сос, сочно сирене, зехтин, босилек, риган или други свежи гарнитури. Истинските италиански пицари не претрупват от продукти, защото иначе не може да се насладете на всеки отделен вкус. Пицата винаги се поднася топла, за да може да се насладите едновременно да сладостта на храната и приятното благоухание на всички съчетани съставки.

А голямата магия се крие в това, че всяка вкусна пица се приготвя с най-добрите продукти, готви се с много любов, сервира се с голяма усмивка, консумира се с удоволствие и със специални хора!